Avrupa
Anadolu
Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
Bize Ulaşın: info@galenlab.com.tr

Ultrason Fiyatları

ultrason

Ultrason Nedir?

Ultrason ses dalgalarından faydalanılan bir görüntüleme yöntemidir. Ses dalgaları, tıp alanında kendine çeşitli kullanım alanları bulmuştur. Bunlardan bir tanesi de ultrasondur. Vücudun iç kısımlarında yer alan dokuların ve organların görüntülenebilmesi için ultrason gibi bazı yöntemlere ihtiyaç vardır.

levitra oral jelly will regain its former strength

Ultrason yöntemi bazı hastalıkların tanı sürecinde bazı hastalıkların ise girişimsel tedavi süreçlerinde kullanılır. Ses dalgalarının vücuda verilmesi ve geri dönüşü ile iç kısımdaki doku ve organların görüntülerinin yansıtılması esasına dayanır. Ultrason fiyatları hakkında bilgi için hemen bizimle iletişime geçin.

Ultrason Nasıl Çekilir?

Ultrason nasıl çekilir sorusu, bu görüntüleme yöntemini yaptıracak olan kişilerin aklına takılabilir. İnsanın duyabileceği frekanstan daha yüksek olan ses dalgaları vücuda gönderilerek ultrason çekilir.

Dışarıdan görülmesi mümkün olmayan organların ve dokuların bu yöntem ile görüntülenmesi sağlanır. X ışınlarının kullanılmaması ile diğer görüntüleme yöntemlerinden ayrılır.

Ultrasonun hastaya radyasyon verilmeden çekilmesi en önemli özelliğidir. Diğer görüntüleme yöntemlerinde X ışınları kullanılırken, ultrason çekilirken yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılır. Böylece hamilelerde, çocuklarda ve bebeklerde güvenle kullanılabilir. Radyasyon yaymadığı için dokulara ve organlara zarar vermez.

Ultrason bir radyoloji uzmanı tarafından çekilir ve elde edilen görüntüler değerlendirilir. Görüntülenen organın yapısına göre farklı değerlendirme kriterleri kullanılabilir. Bazen organ yapısı için bazen de tümör gibi yapıların görüntülenmesi amacıyla ultrason çekilebilir. Ultrason fiyatları için hemen randevu almayı unutmayın.

Ultrason Neden Yapılır?

Ultrason neden yapılır sorusu, kullanıldığı tıp alanına göre değişir. Tıp teknolojileri, tanı koyma sürecinde hekimlere yol gösterici nitelik taşır. Ultrason gibi görüntüleme yöntemlerin tanı ve tedavi sürecindeki önemi büyüktür. İç organların değerlendirilmesine imkan tanır. Ultrason fiyatları hakkında bilinmeyenler için ücretsiz olarak randevu alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Renkli Ultrason

Gebelik süresince yapılan takiplerde anneye ve bebeğe zarar vermeyecek bir yöntem olan ultrasondan faydalanılır. Gebelik dışında da, çeşitli iç organların görüntülenmesi gerektiğinde, ultrason yöntemi kullanılabilir.

Ultrason Hangi Alanlarda Kullanılır?

Ultrason hangi alanlarda kullanılır diye bakacak olursak, oldukça geniş bir kullanım alanı olduğunu görürüz. Tıpta görüntüleme yöntemlerinin değeri büyüktür. Hem tanı hem de tedavi amacıyla ultrason gibi görüntüleme yöntemlerinden faydalanılabilir.

Yumuşak dokuların görüntülenmesinde, safra kesesi ve safra kesesi taşlarının tespitinde, üreme organlarının incelenmesinde, kalbin çalışmasının gözlemlenmesinde, tiroit bezi gibi bezlerin görüntülenmesinde ultrason çekilebilir.

Kullanım alanı son derece geniştir ve hangi organın ya da dokunun görüntüleneceğine göre, hekiminizin işlem öncesinde uyarıları olabilir. Ultrason fiyatları hakkında bilgi edinmek için müşteri hizmetlerimizi arayınız.

Ultrason Çeşitleri Nelerdir?

Ultrason çeşitleri nelerdir diye bakacak olursak, görüntüleme yapılan alana göre çeşitlendiği görülür.

  • Ultrason çeşitlerinden bir tanesi pelvik ultrasondur. Bu ultrason çeşidi hamileliğin ileri döneminde kullanılır. Bunun dışında kadın üreme organlarının görüntülenmesi amacıyla da kullanılabilir. Görüntülemenin daha iyi yapılması için idrara sıkışık olmak gerekir.
  • Abdominal ultrason genel olarak karın içindeki organların ve dokuların görüntülenmesi için kullanılır. Gebelik takiplerinde abdominal ultrason kullanılır. Mide, bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi ve böbrekler gibi karın boşluğunda yer alan organlar, abdominal ultrason ile görüntülenebilir.
  • Transvajinal ultrason, kadın üreme organlarının görüntülenmesi için ultrason probunun vajinadan içeri sokulması esasına dayanan bir yöntemdir. Daha net görüntüler elde edildiği için tercih edilebilir. Pelvik ultrasonda olduğu gibi idrara sıkışık olmak gerekmez. Rahim ve yumurtalıklar gibi kadın üreme organları, transvajinal ultrason yöntemi ile görüntülenebilir.
  • Hamilelerde kullanılan 3 ve 4 boyutlu ultrason ile anne karnındaki bebeğin görüntüsünün daha net ve gerçek görüntüsüne yakın olması sağlanır. Ebeveynlerin bebeklerini daha net görmeleri sağlanır ve daha ayrıntılı görüntüler elde edilir.
  • Renkli doppler ise, kan damarlarının görüntülenmesi için kullanılan bir ultrason çeşididir. Damar tıkanıklıkları, kan akışının yönü, tümörlerin kanlanma düzeyi gibi faydalı bilgiler sağlayabilir.
İlginizi Çekebilir  4 Boyutlu Ultrason Fiyatları 2023

Ultrason Çekimi Öncesi Yapılması Gerekenler

Ultrason öncesi yapılması gerekenler şöyle özetlenebilir:

  • Eğer mesane (idrar kesesi), yumurtalıklar ve rahim gibi organlar için pelvik ultrason çekilecekse hastanın idrara sıkışık olarak gelmesi istenir.
  • Abdominal ultrason için ise hastaların 8-12 saatlik bir açlık ile gelmeleri gereklidir. Bu süre yetişkinler için gereklidir. Açlık, görüntülemenin daha doğru ve net yapılabilmesi için istenmektedir.
  • Abdominal ultrason eğer 1 aylık ve daha küçük bebeklere çekilecekse, bir emzirme süresi kadar açlık yeterli olur. 5 yaşına kadar ise 4 saatlik açlık gereklidir. 10 yaşına kadar ise 6 saatlik açlık, abdominal ultrason çekilebilmesi için yeterlidir.
  • Bu durumlar dışında, ultrason için herhangi bir ön hazırlık yapılmasına gerek yoktur.

Ultrason Filmi Nedir?

Ultrason filmi nedir sorusunun cevabı ultrason tanımından çok da farklı değildir. Yüksek frekanslı ses dalgaları gönderilerek iç organ ve dokuları görüntülenir. Kimi zaman ultrason kesitleri bastırılırken kimi zaman da radyoloji uzmanı tarafından raporlanır.

Ultrason Muayenesi Ne Kadar Sürer?

Ultrason muayenesi ne kadar sürer diye baktığımızda, muayenenin amacına göre süresinin de değişebileceği görülür. Genel olarak fazla uzun bir işlem olmadığı söylenebilir. Süre 15 ila 45 dakika arasında değişir. Ayrıntılı ultrasonun süresi diğerlerine göre daha uzun olabilir.

Burada görüntülemenin amacı ve hangi organın değerlendirildiği önemlidir. Ultrason fiyatları ve muayene ücretini öğrenmek için bizi arayın.

Ultrason Fiyatları 2023

Ayrıntılı ultrason fiyatları 2022 için öncelikle inceleme yapılacak olan bölgenin bilinmesi gerekir. Ayrıntılı ultrason için hem daha fazla vakit ayırılır hem de daha kapsamlı cihazlar kullanılır. Bu nedenle diğer ultrasonlardan farklı fiyatların çıkması gayet normaldir.

Tıpta kullanılan görüntüleme yöntemlerinden biri olan ultrason, çeşitli hastalıkların tanısında yol gösterici niteliktedir. Ayrıntılı ultrason gebeliğin 20-22. haftaları arasında yapılır. Ultrason fiyatları 2023 hakkında bilgi için hemen canlı destekten bizimle iletişime geçiniz.

İlginizi Çekebilir  Renkli Ultrason

Yorumlar (Henüz yorum yapılmamış)

Henüz yorum yapılmamış

Görüşlerinizi bildiriniz.